Тел. указател

ALSO приключи сделката по придобиване на водещия български ИТ дистрибутор

Новини / ALSO приключи сделката по придобиване на водещия български ИТ дистрибутор


ALSO приключи сделката по придобиване на водещия български ИТ дистрибутор
ALSO Holding AG получи одобрение от регулатора да придобие дейността на Солитрон България. С оборот от 110 милиона евро и около 120 служителя, ИТ дистрибуторът е лидер в България според ICT Media. Придобиването е още една важна стъпка в прилагането на стратегията на ALSO за укрепване на позицията на холдинга на Източноевропейските пазари.


Солитрон, основана в София през 1991, утрои своите приходи между 2011 и 2018 и продава решения и продукти на над 50 водещи производители. Компанията предлага пълна гама услуги, консултации и обучение. С осъществяването на сделката бизнес партньорите на Солитрон вече ще имат достъп до трите бизнес модела от ALSO: Доставки на широка гама продукти, решения и услуги, както и голямо портфолио от доставчици. Новите иновативни технологии и платформи, като виртуализация, облачни услуги, 3D принтинг, process mining, базирани на изкуствен интелект решения и IoT, ще бъдат предлагани от ALSO Group и ще дадат възможност на партньорите да разширят сегашния си бизнес.

Придобиването е следващата стъпка на ALSO Group към разширяване на присъствието ѝ в Източна Европа: През последните 12 месеца компанията купи value added дистрибутора DISS в Словения, полския ABC Data Group, който е регионалният ИТ дистрибутор с най-голямо покритие в Източна Европа със своите клонове в Унгария, Румъния, Чехия и Словакия, както и един от топ три ИТ дистрибуторите в Хърватия - RECRO. Сега Групата присъства в 13 Източноевропейски държави, включително Литва, Естония, Латвия, Словения, Беларус и Украйна. Общият потенциал на пазара в тези страни е около 30 милиарда евро и ALSO иска да постигне общ пазарен дял от 20 процента за целия регион.
Direct link to media release: https://www2.also.com/press/20191029en.pdf

Contact person ALSO Holding AG: 

Manuela Rost-Hein Head of Communications ALSO Group 

Phone: +49 151 14040215 

E-Mail: manuela.rost-hein@also.com

ALSO Holding AG (ALSN.SW) (Емен / Швейцария) свързва доставчици и купувачи в ИКТ индустрията. ALSO предлага на повече от 100,000 клиента достъп до хардуер, софтуер и ИТ услуги от над 550 производители. Клиентите могат да се възползват, освен от традиционната дистрибуторска гама, и от широк набор услуги, персонализирани за тях, включително в областта на логистиката, финансите и ИТ. От развитието на сложни ИТ решения за предоставяне и поддръжка на хардуер и софтуер, до обратно изкупуване, рециклиране и ремаркетиране на ИТ хардуер, ALSO също така предлага и всички услуги „под един покрив“. ALSO е представен в 23 европейски страни и през 2018 има около 4 000 служители, а генерираните общи продажби са около 9,2 милиарда евро. Главен акционер на ALSO Holding AG е Droege Group, Дюселдорф, Германия. За повече информация: http://also.group

Droege Group
Droege Group (основана през 1988) е независима консултантска и инвестиционна компания, собственост изцяло на семейство Droege. Компанията е специалист в комплексни индивидуализирани реструктурирания на фирмите с цел увеличаване на стойността им. Droege Group комбинира в своя бизнес модел семеен стил на управление със силен собствен капитал за постигане на семеен-венчър бизнес модел. Групата се ангажира с преки инвестиции в дялово участие в корпоративни спин-офи и средни предприятия в „специални ситуации“. Групата е един от пионерите в развитието на бизнеса, ориентиран към „изкуството на резултатното изпълнение, оползотворяващо всички възможности“. Droege Group следва фокусирана стратегия за инвестиции базирана на големите съвременни тенденции, (знания, свързаност, превенция, демография, специализация, бъдеща работа, електронна търговия 4.0). Стремеж към качество, иновации и скорост са принципите, които определят развитието на компанията. В последните години Droege Group се позиционира успешно на националния и международен пазар и оперира в 30 страни. Повече информация на: http://www.droege-group.com

Освобождаване от отговорност
Тази информация за пресата съдържа твърдения за бъдещето на базата на сегашни предположения и прогнози, направени от ръководството на ALSO. Известни и неизвестни рискове, несигурност и други фактори могат да доведат до реални разлики между прогнозните изявления, направени тук и фактическото развитие, по-специално резултатите, финансовата ситуация и представянето на Групата. Групата няма отговорност да актуализира своите прогнози или да ги адаптира с оглед да отговарят на бъдещи събития или тенденции.

Сравни