Тел. указател

Японският Fugaku печели титлата за най-бърз суперкомпютър в света

Новини / Японският Fugaku печели титлата за най-бърз суперкомпютър в света

Японският суперкомпютър Fugaku, съвместно разработен от RIKEN и Fujitsu Limited, оглави класацията Топ500 за най-бързите суперкомпютри в света. Машината, базирана на ARM® технология, покори и останалите класации, мерещи производителността на суперкомпютрите, като зае челно място в HPCG (за работа с класически приложения), HPL-AI (за работа с приложения с изкуствен интелект) и Graph 500 (за интензивни натоварвания с данни). Така за първи път в историята един и същ суперкомпютър е номер едно едновременно в Top500, HPCG и Graph500.

Постиженията бяха анонсирани на 22 юни на международната конференция за високопроизводителни изчисления “ISC High Performance 2020 Digital”.

Рекордното постижение е потвърждение на цялостното изключително представяне на Fugaku и неговия значителен принос за реализиране на Общество 5.0.

Суперкомпютърът Fugaku  ще се използва в промишлеността, в сферата на изкуствения интелект, при анализа на големи числа, в здравеопазването за борба с COVID-19 и др.

Контакт

Кирил Кайтазов
Маркетинг мениджър

Тел: + 359 2805 72 55

Моб: + 35988759 97 15

Имейл: kiril.kaytazov.external@ts.fujitsu.com 


За Fujitsu

Fujitsu е водеща японска компания за информационни и комуникационни технологии (ИКТ), която предлага пълен набор от технологични продукти, решения и услуги. Близо 130,000 служители на Fujitsu обслужват клиенти на компанията в повече от 100 страни. Ние използваме нашия опит и възможностите на ИКТ да формираме бъдещето на обществото с нашите клиенти. Fujitsu Limited (TSE: 6702) обяви консолидирани приходи в размер на 3,9 трилиона йени (35 милиарда долара) за изминалата финансова година, която приключи на 31 март 2020г.

За повече информация, моля посетете www.fujitsu.com 

Всички имена на фирми или продукти, споменати тук, са търговски марки или регистрирани търговски марки на съответните им собственици. Информацията, предоставена в това прессъобщение отговаря на истината във времето на публикуването му и подлежи на промяна без предварително уведомление.

Сравни