Тел. указател

Avaya и NBC Universal ще си сътрудничат за осми пореден път на олимпийски игри

Новини / Avaya и NBC Universal ще си сътрудничат за осми пореден път на олимпийски игри

По време на зимната олимпиада в Сочи, през февруари тази година, Avaya ще изгради компютърна мрежа и телефонна система, която ще обслужва дългогодишния партньор на компанията, NBC Universal, както и други компании с голямо присъствие в руския зимен курорт.

Очаква се игрите в Сочи да надмината по зрителски интерес олимпийските игри във Ванкувър през 2010, където, благодарение на NBC Universal, над 200 милиона души проследиха надпреварата, защото този път състезанията ще бъдат предавани на живо по Интернет. Новата ситуация със сигурност ще направи мрежите и телефонните системи, които Avaya изгражда, още по-значими.

Според Гари Мълинс, Avaya Global Services директор, планирането на тази най-нова инсталация е започнало още през юни, за да може първата Aura® базирана система да бъде внедрена през октомври. По време на игрите стотици Avaya телефони, поддържащи текстови съобщения, ще бъдат разположени на три възлови места в Сочи, включително в международния медиен център — работното място на Боб Костас, лицето на NBC за зимната олимпиада в Сочи. Отново, посредством решения на Avaya, олимпийското градче ще има връзка с олимпийския щаб на NBC в Станфорд, както и със студиата на компанията в Манхатън.

От олимпиадата в Сидни през 2000 година до сега, Avaya и NBC Universal са неизменни партньори в организацията по излъчване на олимпийските игри. NBC Universal отдавна използва Avaya като основен доставчик на телефонни системи за различни свои клонове, включително главния офис на NBC в Манхатън. Боб Кирали, директор на излъчване и комуникации в дъщерната компания NBC Olympics Inc. отбелязва, че “никога не е имало проблем” с решенията на Avaya и затова медийният гигант се доверява на тях при израждането на нови телекомуникационни мрежи.

Сравни