Тел. указател

EMC реализира 11% ръст през изминалата година

Новини / EMC реализира 11% ръст през изминалата година

Американският производител на решения за виртуализация и съхранение на данни, ЕМС, публикува финансовите си резултати за последното тримесечие, както и финансовата 2013 като цяло.

Компанията е реализирала ръст от 11% процента за последните три месеца на миналата година спрямо същият период на 2012 година. Ръстът на годишна база е 23% или 11% след облагане. На американския пазар, както и в Европа, Африка, Близкият изток и Южна Америка, EMC регистрира двуцифрен ръст на приходите спрямо 2012.

"EMC постигна висок растеж на приходите и печалбата, въпреки че не успяхме да достигнем предварително прогнозираните резултати. Доброто представяне на EMC спрямо IT индустрията като цяло говори за качеството на нашето портфолио, както и за добрите операционни и финансови модели, които EMC прилага... През 2014 имаме всички предпоставки да растем още по-бързо и да придобием още по-голям дял на пазарите, които обслужване", казва Дейвид Голдън, CFO в EMC.

Според Джо Тучи, CEO и шеф на борда на директорите на EMC, клиентите и партньорите на компанията приемат визията, стратегия на EMC за развитие на IT сектора и залагат на богатото портфолио на компанията, за да се възползват от всички нови възможности, които развитието на технологиите предлага.

С помощта на иновативните си решения, и през 2014 EMC продължава да помага на клиентите си да преминат към продукти и услуги, базирани на облака. Компанията работи със своите клиенти, за да им помогне да съхранят, управляват, анализират и защитят своето най-ценно притежание -- информацията.

Сравни