Тел. указател

Fujitsu събира своите ИТ консултанти за съвместна работа по технологиите за дигитална трансформация

Новини / Fujitsu събира своите ИТ консултанти за съвместна работа по технологиите за дигитална трансформация

Fujitsu събира своите водещи ИТ консултанти от EMEIA на TechCommunity среща от 15 до 17 май в Лисабон, Португалия. На високотехнологичното събитие ще се дискутират решения на най-наболелите проблеми и предизвикателства пред дигиталната трансформация на клиентите на компанията, започващи от „как да се възползваме от въвеждането на изкуствен интелект (AI)“ до „създаването на нови сценарии за работното място на бъдещето“. От страна на България участниците са шестима, допълнени от четирима представители от Македония и двама от Албания.

Дигиталната трансформация създава възможности, но среща предизвикателства пред себе си. В отговор на това партньорската програма на Fujitsu - SELECT Partner Program, еволюира в посока на създаването на нови бизнес модели и увеличаване на приходите на партньорите чрез необходимите им портфолио от продукти и поддръжка. Събитието събира на едно място водещите консултанти по информационни технологии и обхваща всички аспекти на дигиталната трансформация – от продукти за центрове за данни и компютърни устройства до AI и интернет на нещата (IoT).

Дейв Хазард, вицепрезидент „Channel and Sales Operations“ във Fujitsu в EMEIA, коментира: “На това събитие сме поканили най-големите технологични умове в EMEIA. От една страна искаме да споделим нашите опит и знания със SELECT парньорите ни, но от друга – да научим за техните непрекъснато променящи се изисквания и да осигурим форум, на който парньорите да обсъдят, заедно с техните колеги от бранша, как да се справим с предизвикателствата, пред които всички сме изправени. Ние ще получим ясни указания как да подобрим подкрепата, която предоставяме, докато нашите партньори ще придобият по-ясна визия за това как да помогнат на своите клиенти по пътя им към дигитална трансформация, подкрепени от най-добрите практики за техническо изпълнение.“

Тридневното събитие започва с технологични лекции по най-важните в момента теми за партньорите и клиентите, като: „Реалностите около AI, Machine Learning и квантовите изчисления“, „Реалностите около GDPR“ и „Възможностите на IoT”. Големият брой уъркшопи, допълнени от нетуъркинг и споделяне на добри практики, ще осигури задълбочено изследване на портфолиото на Fujitsu и ще предостави възможността за обсъждане на технически въпроси в детайли.

Участниците могат да опреснят своите знания и да актуализират своята квалификация. Fujitsu академията предлага взимането на изпити за сертифициране, улеснявайки консултантите и търговците във взимането на изпити без допълнителни разходи по теми като Advanced Client Solutions, Virtual Client Computing, Hybrid Cloud, Mission Critical Computing, Data Management, Integrated Systems. Те имат възможността и да надградят своите експертни нива. Присъствието на събитието автоматично ще ре-сертифицира тези, които вече са получили сертификат.

Техническите семинари са интерактивни дискусии с ограничен брой партньори, за разлика от еднопосочните презентации. Всеки един от тях е насочен към ключовите предизвикателства пред партньорската мрежа в комбинация с дълбоко навлизане в технически въпроси и проблеми и силно интерактивни модерирани разговори за споделяне на притеснения, опит и добри практики от реално внедрени решения. Технологичните партньори на Fujitsu – Brocade, Commvault, Intel, Microsoft, NetApp, Citrix, SUSE, Veritas и VMware, също ще участват усилено на срещата със семинари и презентации.

Сравни