Тел. указател

Леново представи нови компютри и таблети за бизнеса и потребителите

Новини / Леново представи нови компютри и таблети за бизнеса и потребителите

На специално събитие в Lenovo Exclusive Store в София, Lenovo представи новото си портфолио от компютри и таблети за бизнеса и домашните потребители.

 ThinkPad X1 Carbon: най-лекият 14-инчов ултрабук в света

Новият X1 Carbon е безкомпромисно лек - едва 1,27кг. и изключително здрав. Подобно на високоскоростните самолети и състезателните коли, X1 Carbon е изграден от карбонови влакна, които са едновременно по-здрави и по-леки от магнезий или алуминий.

Благодарение на своите иновативни технологии X1 се адаптира към работния процес - новата адаптивна клавиатура съдържа ред функционални бутони, които се променят в процеса на работа в зависимост от приложението, което използвате. Освен това, имате възможност да управлявате своя лаптоп по-лесно и интуитивно посредством жестове във въздуха и гласови команди. X1 Carbon използва технологията Rapid Charge, която зарежда до 80% от батерията за по-малко от час. С до 9 часа живот на батерията (над 70% подобрение спрямо предишното поколение) и възможност за вградена 4G връзка новият X1 Carbon има цялата мобилност и свързаност, от която потребителите се нуждаят, където и да отидат.

ThinkPad X1 Carbon е вече в България на цена от 4399 лв с ДДС.

 ThinkPad 8: таблетът за бизнеса с три работни режима

ThinkPad 8 е мощен и продуктивен хибрид с компактен 8” дизайн за бизнес клиенти. С дебелина едва 8.8 мм и тегло от 400 гр. устройството предлага пълна мобилност и удобството на лаптоп при свързване към клавиатураили мобилността на таблет, когато потребителят е в движение. Обкован в обсидианово черно, брилянтният Full HD WUXGA екран на ThinkPad 8 е с резолюция от 1920х1200 и предоставя 25% повече зрителна площ от таблети с подобен размер. С помощта на предлагания Quick Shot Cover, Windows 8.1 и 10-пръстов сензорен мултитъч дисплей правенето на снимки е лесно и забавно. Вместо да се губят време и нерви в премахване на калъфа на таблета, с Quick Shot Cover просто се подгъва задната страна, за да се разкрие 2MP и 8MP HD камери, което автоматично включва приложението за снимане. Освен,  че стартира фотографското приложение на Lenovo, поставянето на калъфа заключва таблета и го слага в режим sleep, а също така го „събужда” при махане. Потребителите могат да прехвърлят съдържание по безжичен път чрез miracast или жично, през microHDMI порта.

ThinkPad 8 е вече в България на цени от 949 лв с ДДС.

 Yoga Tablet 10 HD+: нов стандарт за хибридни таблети

Новият Yoga Tablet 10 HD+ надгражда свръхуспешния си предшественик, добавяйки FullHD резолюция, бърз Snapdragon 400 процесор, разширено място за съхранение на данни и корпус в сребърен или златен цвят. Трите знакови режима на таблета, Hold, Tilt и Stand, продължават да улесняват използването му във всяка ситуация. Уникалната цилиндрична батерия осигурява рекордно време между зарежданията и позволява на потребителите да държат устройството, докато четат или сърфират в интернет. Режимът Tilt  е отличен при работа на бюро или маса. Новата, подобрена стойка, позволява на потребителите да разглеждат снимки или да гледат филми при наклон между 30 и 80 градуса, без да подпират таблета с калъф или по други начини. Таблетът идва с Android 4.3 (очакван ъпдейт до 4.4 KitKat), Dolby® аудио с фронтално разположени говорители, 10-точков мултитъч екран, микро USB порт и поддръжка на външна клавиатура. Обновена е и задната камера, която е вече с 8 мегапиксела, за да запаметите най-важните моменти. Функционалността на Yoga Tablet 10 HD+ е разширена и с т.нар. Smart Display, който автоматично настройва изображенията и текста към околната светлина, както и от серията приложения DOit с 5 основни приложения SHAREit, SECUREit, SYNCit, SNAPit и SEEit.

Yoga Tablet 10 HD+ стартира продажби в България през април 2014г.

 Обновената A серия таблети на Lenovo- A7-50, A8-50 и A10-70

Lenovo TAB A7-50 e идеалният спътник за четене, сърфиране или общуване с приятели. Ултракомпактен 7-инчов таблет с ярък HD дисплей и тегло само 320гр. Снабден е с четириядрен процесор, 2-мегапикселова предна камера и възможност за 3G свързаност.

Lenovo TAB A8-50 се предлага в няколко цвята на корпуса и с яркък 8-инчов HD екран. Dolby  озвучаването и четириядреният процесор правят модела идеален за игри, видео, музика и забавление в социалните мрежи. Снабден е и с възможност за 3G връзка.

Lenovo TAB A 10-70 е таблетът за любителите на филми. Той позволява гледане на видео с високо качество без да се налага да оставате у дома. Гледането на филми е удоволствие с 10.1” широк HD дисплей и предни високоговорители с Dolby звук. Четириядреният процесор осигурява безпроблемно гледане на видео съдържание през целия ден  

Обновената A серия таблети ще бъде на пазара през май 2014г.

 

Сравни