Тел. указател

Първата аудиоизложба в България „Саундтракът на София“ представи звуците на града

Новини / Първата аудиоизложба в България „Саундтракът на София“ представи звуците на града

Бат Венци от Ъпсурт, Рут Колева, Мартен Роберто и SAVA от Camp Sessions показаха как звучи София през слушалките Philips CitiScape. Вдъхновени от историите, които градските звуци разказват и следвайки мотото „Моят град. Моето пространство. Моята музика.“ от Philips CitiScape решиха да поспрат и да послушат. Защото музиката променя целия свят около нас и защото тези градски звуци не са просто шум – те са саундтракът на филма, в който участваме всеки ден.

За да уловят пълнокръвния ритъм на този градски живот, Philips CitiScape стартирахa проекта „Саундтракът на София“ – уникална инициатива, чиято цел е да преоткрие звуците на градската среда и нейните обитатели, записвайки звуци от различни места в София, които след това да се превърнат в аудио картини. Мисията би била невъзможна без професионализма на хора с ултимативен усет за звук. Неслучайно създателите на първата аудиоизложба в България са едни от най-добрите, а именно Бат Венци от Ъпсурт, певицата Рут Колева, Мартен Роберто и SAVA от Camp Sessions. Всеки един от тях допълва по перфектен начин всяко едно изречение, в което се съчетават думите „звук“ и „град“.

Този път дори няма нужда да си махнете слушалките, за да чуете как звучи града. За първи път ще трябва да си сложите Philips CitiScape слушалките, не за да го заглушите, а за да му се насладите.

Сравни