Тел. указател

Samsung Galaxy S7 е вече факт

Новини / Samsung Galaxy S7 е вече факт

На тазгодишния Mobile World Congress 2016 в Барселона Samsung официално представи двата варианта на своя нов флагман – Samsung Galaxy S7 и Samsung Galaxy S7 Еdge.

Новият телефон притежава 5.5-инчов AMOLED дисплей за Galaxy S7 Edge или 5.1-инчов AMOLED дисплей за Galaxy S7, 4GB RAM, метално тяло и последно поколение 4-ядрен Qualcomm Snapdragon 820 SystemOnaChip или 8-ядрения Samsung Exynos 8890 SystemOnaChip за версията на телефона, която ще се продава на международния пазар.

За разлика от предшествениците си, Galaxy S7 и S7 Edge, са прахо и водоустойчиви и са IP68 Certified. В новите модели отново присъства и възможността за добавяне на външна SD карта, която беше много желана от всички фенове на марката, но отсъстваше в предишната версия

Новите Galaxy S7 имат 12-мегапикселова “Dual Pixel” задна камера и 5-мегапикселова предна камера с f/1.7 апертура. Голямата апертура води до изключително добри снимки при ниска осветеност, а “Dual Pixel” сензорът помага за изключително бърз автофокус.

Марк Зукърбърг, основателят на Facebook, лично се появи на сцената по време на представянето, за да сподели с публиката плановете на Facebook за развитие на VR технологиите. Според Зукърбърг, единствено Samsung може да предостави качествено, мобилно VR изживяване заради качеството на своите OLED екрани.

Телефоните Samsung Galaxy S7 и Samsung Galaxy S7 Еdge ще започнат да се предлагат в търговската мрежа на 11 март.

Сравни