Тел. указател

Computerworld отличи лидерите в класацията ИКТ Топ 100 2017

Новини / Computerworld отличи лидерите в класацията ИКТ Топ 100 2017

На официална вечерна церемония на 5 юли в хотел "Хилтън“ бяха отличени лидерите в класацията „Топ 100 на технологичните компании в България“. Проучването се организира за 20-а поредна година от ICT Media и в. Computerworld България.
Петър Иванов, собственик на Солитрон, един от партньорите в тазгодишното издание на инициативата, връчи плакет на Иван Житиянов, директор на дирекция „Системна интеграция“ в Telelink. Доставчикът на специализирани решения и услуги в ИКТ сектора Telelink стана победител в сектор „Системна интеграция” за 2016 г. с общи приходи от тази дейност в размер на 57,6 милиона лева. Устойчивият ръст се дължи на сериозните усилия на компанията през изминалите няколко години да разширява портфолиото от услуги, за да предлага на клиентите решения от край до край (end-to-end).
Освен в 5-те основни категории на ИКТ бизнеса – за най-големи хардуерни продажби, за най-големи софтуерни приходи, системна интеграция, най-голям доставчик на „ИТ аутсорсинг услуги“ и най-голям дистрибутор на ИКТ продукти, медията връчи и три специални награди – за най-голям ръст на приходите през изминалата 2016 година, най-висока рентабилност през 2016 година и за най-динамично развитие през последните 3 години.
„Днес сме с голяма част от екипа на този бизнес, който създава иновации и добавена стойност, помагайки на България да бъде лидер. У нас ИКТ секторът създава 4,5% от добавената стойност на фона на Европейския съюз, където секторът създава средно 3,7%. Благодаря на компаниите, които сте тук, осигурявате икономически растеж, а и работите на светло по един прозрачен начин“, заяви Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката.
И през 2017 година класирането на участниците се проведе въз основа на обективни финансови критерии - брутни приходи от дейности, свързани с информационните и комуникационни технологии, през 2016 г. Сравняват се приходите на български и международни компании от телекомуникационния, ИКТ и аутсорсинг секторите, опериращи на родния пазар. Тазгодишната класация обединява резултатите на 103 ИКТ компании, като общия обем на техните ИТ приходи е 2,022 млрд. лв., но в тях са включени и постъпленията на няколко фирми от пренос на данни. „Чистите“ ИТ постъпления са 1,99 млрд. лв. В отделна класация са сравнени приходите от мобилна и фиксирана телефония, пренос на данни и телевизионни услуги на 15 компании, от които 8 са „чисти“ телекомуникационни оператори.
Събитието бе проведено в партньорство със Solytron, както и Българо-американска кредитна банка (БАКБ), Datecs, EUConsult, Information Services Jsc. и In Time, както и на Maxxium Bulgaria.
 

Сравни