Тел. указател

Солитрон България събра над 200 свои клиенти и партньори на The Value Day

Новини / Солитрон България събра над 200 свои клиенти и партньори на The Value Day

Перспективите на пазара на сървъри, сторидж, видео наблюдение и нетуъркинг събраха партньорите и клиентите на Сoлитрон в Слънчев бряг от 11 до 13 юни 2015.

Световни производители на IT оборудване, като APC, AXIS, Cisco, D-Link, Eaton, EMC, IBM, Lenovo, Microsoft, Unify, WD подкрепиха събитието и участваха в програмата.

Конференцията започна със съвместна презентация на Cisco България и Солитрон, по време на която лекторите демонстрирараха на живо стъпките при регистрация на партньори.

WD дисковете, предназначени за използване в системи за видеонаблюдение, сторидж системи и центрове за данни, както и решенията за непрекъсваемо захранване (UPS) и софтуерни продукти за тяхното управление от Eaton, също бяха част от акцентите в семинарната част.

Аудиторията се запозна още с решенията на EMC за съхранение и защита на информацията за малкия и среден бизнес, най-новите бизнес продукти на D-Link и първата по-рода си професионална система за видеонаблюдение с 4K резолюция от AXIS Communications.

Lenovo България представи своите планове за развитие на сървърния бизнес във връзка с новата си линия за българския пазар – ThinkServer, както и за System x сървърите, които миналата година купи от IBM. Компанията огласи стъпките, които ще предприеме, за да си осигури челна позиция на пазара.
Самите IBM, в лицето на IBM България, също бяха сред партньорите на събитието и представиха пред гостите визията си за развитието на PowerPC базираните сървъри и сторидж решения, а Чудомира Канева, финансов контрольор в Солитрон, разясни пред гостите възможностите за безлихвено финансиране от IBM Global Financing (IGF).

Unify изтъкна партньорските програми, с които най-новата марка в портфолиото на Солитрон ще работи за разширяване на пазарния си дял в България.
В един от основните акценти на събитието се превърна презентацията на Евелин Стоев, Старши анализатор от IDC.

Според Стоев, за разлика от други хардуерни сегменти като персонални компютри и печатни устройства, пазарът на сървъри е постигнал силен ръст през последните две години и дори изпреварва по-бройки и приходи най-силната преди кризата 2008 г. Това се дължи на намалялата зависимост от развитието на бизнеса в България като цяло и на все по-голямата обвързаност на пазара на сървъри с отварянето на нови и разширяването на съществуващи дейтацентрове, които обслужват клиенти от целия свят. По думите на Евелин Стоев, бъдещето на пазара на сървъри много ще зависи от това, дали България ще се запази като добра дестинация за отваряне на дейтацентрове.
“Тази консолидация на пазара около дейтацентровете обаче ще доведе и до окрупняване на предлагането, което е и най-голямото предизвикателство пред местните доставчици на сървъри и масиви за съхранение на данни”, допълва Стоев.

Сравни