Тел. указател

Солитрон България събра над 200 свои клиенти и партньори на The Value Day

Новини / Солитрон България събра над 200 свои клиенти и партньори на The Value Day

Актуалните аспекти на сигурността при цялостните ИТ решения събраха партньори и клиенти на Сoлитрон в Правец на 19 и 20 октомври 2017. 

Световни производители на ИТ оборудване, като APC, Axis, Cisco, D-Link, DellEMC, Eaton, IBM, Lenovo, McAfee, Microsoft, Milestone, Netgear, Philips и Unify подкрепиха събитието и участваха в програмата. Събитието се проведе със специалното участие на МТел.

Конференцията започна с представяне на новости в обслужването от Солитрон - EDI интеграция и Drop shipping. Внедряването на интерфейса за електронен обмен на данни EDI съкращава процеса на поръчката, тъй като избягва многократното логване в системата на Solytron. Станислава Бояджиева, търговски мениджър на Солитрон, подчерта предимствата на EDI - печели се време, намаляват се грешките, намаляват се и оперативните разходи по системите, а това води до потенциално разрастване на бизнеса, тъй като дилърите могат да отделят повече време на своите клиенти. По време на събитието беше представена и обновената B2B платформа, улесняваща търсенето на продукти по характеристики и генерирането на оферта към крайните клиенти.

Аудиторията се запозна с решенията за захранване на критична инфраструктура от APC и Eaton, със системите за сигурност и видеонаблюдение от D-Link, Netgear, шведската Axis и датската Milestone (и двете част от Canon Group), както и със системите за обединени комуникации на Unify.

Cisco обяви новости около инструмента Cisco One – потребителите вече имат възможност за прехвърляне на софтуерни лицензи върху новозакупен хардуер. За целта при покупката на оборудване от Cisco всеки потребител трябва да регистрира т.нар. смарт акаунт. А за партньорите, разполагащи със софтуерни специалисти, сайтът DeveloperCisco.com предлага обучение как се пишат скриптове, как се работи с Python, XML и други инструменти.

D-Link представи програмата си VIP+, която осигурява на регистрираните партньори много презентации, обучения и уебинари за новите изделия. Компанията разработва и нов облак за бизнеса D-Link Business Cloud с компактен и изчистен дизайн, който ще заработи през 2018 г.

DELL EMC също бяха сред партньорите на събитието и представиха пред гостите серията 14G сървъри PowerEdge и софтуера Open Manage за интуитивно и автоматизирано управление на инфраструктурата, който разполага с много протоколи за интеграция с други подобни системи. Другата тема, която разгледаха, беше най-новият сторидж от среден клас SC3000.

IBM изтъкнаха своята партньорска програма, както и факта, че компанията е сред малкото световни гиганти, които имат вътрешен отдел в България, работещ за партньорите - STG Labs. Българските фирми могат да разчитат на услугите на специалисти от този вътрешен за IBM отдел. Те могат да анализират съществуващата инфраструктура на клиента, да мигрират данните, да участват в първоначалната инсталация, да обучат персонала за инсталираните системи, изискания, заложени в ЗОП.

McAfee представиха своя специализиран подход към сигурността, базиран на отворена платформа и милиарди отчети от огромната инсталирана база устройства.

От своя страна, Microsoft акцентираха върху облачната услуга Microsoft Azure, която може да помогне на малки фирми да си осигурят непрекъсваемост на бизнеса, както и да постигнат съответствие с регулаторните изисквания, особено в светлината на регулацията GDPR.

Lenovo също насочиха вниманието на аудиторията върху своята партньорска програма. От компанията представиха визията и стратегията за развитие на световния бранд.

От Philips подчертаха, че при професионални си дисплеи залагат на Android. Според Богдан Блинда, регионален мениджър на TP Vision, използването на вграден в SoC Android (Philips Signage Android) дава две основни решения за съдържание – чрез разработка на уеб приложени за digital signage, и за разработка на „вградени“ приложения, които не зависят от ограниченията на браузъра, а контролират изцяло на ниско ниво хардуера на дисплея.

ICT решенията бяха основен акцент в презентацията на Мтел – те представиха решения за защита от DDoS, Mtel Cloud Security, както и предимствата на шестте си професионални центъра за данни в България.

Повече информация можете да прочетете на: http://computerworld.bg/167820719_solytron_svarzva_b2b_platformata_si_s_erp_sistemite_na_svoite_dilari 

Сравни