Тел. указател

Солитрон: Новите технологии ще осигурят бизнес за родните ИТ фирми

Новини / Солитрон: Новите технологии ще осигурят бизнес за родните ИТ фирми

Двуцифреният ръст на „ускорители“ като IoT, изкуствен интелект и блокчейн ще допринесе за създаване на цифровото общество у нас.

Редица технологични иновации като 3D печат, насложена и виртуална реалност, Интернет на нещата, роботика и сигурност от ново поколение ще ускорят дигиталната трансформация на повечето сектори в българската икономика, подпомагайки прехода към т.нар. трета платформа. Тези иновации вече започват да стигат до нас, вложение в различни продукти, като те ще окажат сериозно въздействие върху ръста на ИТ пазара, заяви Нели Вачева, управител на IDC България, по време на дилърската конференция на дистрибутора Солитрон „Бъдещето на технологиите в нашия живот и в бизнеса“.

Новите технологии могат да помогнат и в областта на е-управлението. Системи с изкуствен интелект биха идентифицирали по-бързо проблемни сфери и съответно да предложат мерки за тяхното решаване. Освен това те могат да помогнат за автоматична оценка на въздействие на промените в законодателството, което частично е възможно и в момента, допълни Божидар Божанов, експерт във втория кабинет на Бойко Борисов и съосновател на LogSentinel, стартираща фирма с фокус върху блокчейн технологиите. 

Научете повече тук

Сравни